RDC Utrecht en Greenfield nemen RDC Midden-Nederland over

RDC Utrecht en Greenfield nemen RDC Midden-Nederland over

Nieuwegein, juni 2016 – Ricoh Document Center Utrecht (RDC Utrecht) heeft gezamenlijk met Greenfield branchegenoot Ricoh Document Center Midden-Nederland (RDC Midden-Nederland) overgenomen. De overname verenigt twee succesvolle leveranciers van Ricoh Managed Print Services en Solutions. De nieuwe combinatie is marktleider binnen deze deelmarkt.

De uitbreiding van RDC Utrecht door deze overname betekent een bevestiging van de continuïteit in het stabiele partnerschap met Ricoh. De schaalgrootte die hiermee wordt gerealiseerd stelt de combinatie van beide RDC’s in staat om verder te investeren in specialistische kennis en vaardigheden. Beide bedrijven delen hun kernwaarden en visie op klantenservice, dienstverlening en het opbouwen van lange termijnrelaties met klanten.

Rob Baggerman (Directeur RDC Utrecht): "De overname van RDC Midden-Nederland is een belangrijke stap in de realisatie van de groeidoelstellingen van RDC Utrecht als leverancier van printinfrastructuur en documentoplossingen. De overname heeft belangrijke voordelen voor onze wederzijdse klanten en medewerkers en het versterkt onze leidende positie in Managed Print Services."

Emiel Birza van aandeelhouder Greenfield Capital Partners: “Met deze overname wordt concrete invulling gegeven aan de multi-mono-brand strategie van het moederbedrijf. Deze strategie is er op gericht versneld groei te realiseren, zowel middels verdere overnames als ook autonoom door te investeren in specialisaties en verdere uitbreiding van de salesforce.”

Over RDC Midden-Nederland

RDC Midden-Nederland (statutair: DocVisie B.V.) biedt haar klanten totaaloplossingen op het gebied van Managed Print Services. Dit realiseert zij door haar klanten een combinatie van onderstaande dienstverlening aan te bieden:

  • Beheer, onderhoud en service op de printinfrastructuur;
  • Advies over en verkoop van multifunctionele Ricoh apparatuur;
  • Softwareoplossingen gericht op document en informatiemanagement;
  • Leveren van overige kantoorartikelen.

Vanuit haar kantoor in Hoevelaken bedient RDC Midden-Nederland voornamelijk MKB-klanten in de regio Midden-/Oost-Nederland.

Daniël Hassink (Oud-DGA RDC Midden-Nederland): “Het is de belofte aan onze relaties hen te ondersteunen competitief te zijn en te blijven. Gedreven door de technologische ontwikkelingen verandert de behoefte van onze relaties op gebied van informatielogistiek in hoog tempo. In een autonome situatie met beperkte schaal zou het om geduld vragen om adequaat op deze veranderingen in te kunnen spelen. Voor onze beide RDC’s een ondenkbaar concept. Ik kijk er naar uit gezamenlijk met de best toegeruste organisatie binnen de Managed Print Services markt onze relaties optimaal te blijven bedienen.”