IT-dienstverlener Stepco en Levelfour Networks bundelen hun krachten

IT-dienstverlener Stepco en Levelfour Networks bundelen hun krachten

Glasvezelspecialist Levelfour Networks uit Arnhem heeft op vrijdag 20 april de glasvezelnetwerken van IT-dienstverlener Stepco uit Ittervoort overgenomen. Dankzij de overname kunnen alle ondernemers op de aangesloten bedrijfsterreinen nu de overstap maken naar glasvezel.

IT-diensten én glasvezelverbindingen uiteen

IT-dienstverlener Stepco is specialist in managed services op het gebied van cloud-, on premise-en securityoplossingen. Voor optimale IT oplossingen realiseerde Stepco in het verleden ook glasvezelnetwerken voor de klanten. De juiste verbinding is noodzakelijk om de managed services goed tot hun recht te laten komen. Stepco heeft recent besloten dat aanleg en beheer van glasvezelnetwerken geen kernactiviteiten. zijn Het was dan ook logisch dat Stepco hiervoor een strategische partner zocht en uitkwam bij Levelfour Networks.

Ruim 15 glasvezelnetwerken erbij

Voor Levelfour Networks betekent deze overname een forse uitbreiding van het aantal glasvezelnetwerken op bedrijventerreinen. Het gaat om ruim 15 netwerken in: Houten, Ede, Arnhem, Amersfoort, Rotterdam, <aanvullen tot volledige lijst>. Levelfour Networks zorgt ervoor dat al deze netwerken toekomstvast, betrouwbaar en supersnel zijn tegen betaalbare tarieven.

Voordelen voor iedereen

De overname biedt alleen maar voordelen. Voor iedereen. Stepco kan zich volledig focussen op de kernactiviteiten waaronder IT beheer, cloudoplossingen en IT-security . Levelfour Networks vergroot haar aandeel op de Nederlandse bedrijventerreinen. Ondernemers die al glasvezel hebben krijgen de optimale beheerservice van Levelfour Networks met 24/7 monitoring en permanente updates. En ondernemers die nog geen aansluiting hebben, kunnen allemaal overstappen op glasvezel.

‘Professionele en innovatieve partner’

Branka Dessens, CEO bij Stepco, is enthousiast over de overname: “Met Levelfour Networks hebben we een professionele partner waardoor we onze klanten glasvezel kunnen blijven aanbieden. Bestaande klanten zullen niets van de transitie merken en kunnen ook na de overname bij ons terecht.

‘Stuk verder in onze visie’

Peter Grotenhuis, CEO Levelfour Networks, ziet de overname als een grote stap voorwaarts in zijn visie: “Voor de positie van het Nederlandse bedrijfsleven moet ieder bedrijventerrein een glasvezelverbinding hebben die bovendien 24/7 gemonitord en geüpgraded wordt. Levelfour wil daar de komende 5 jaar als zelfstandige partij substantieel aan bijdragen. Met deze overname zijn we weer een stukje dichterbij die visie.”

Over Stepco

Stepco is sinds 1992 een IT-dienstverlener die IT veilig en makkelijk maakt door de inzet van gespecialiseerde cloud-, beheer- en securitydiensten. Stepco maakt samen met Twinsec GmbH en Help-IT BV deel uit van de Stepco Group. Stepco is gevestigd in Ittervoort.

Over Levelfour Networks

Levelfour Networks is in 2015 ontstaan uit een samenwerking tussen Arnhemse ondernemers uit de telecommunicatie, breedband infrastructuur en financiële dienstverlening. Levelfour initieert, realiseert en exploiteert glasvezelnetwerken op bedrijventerreinen in heel Nederland. Levelfour wil dat alle bedrijventerreinen voorzien zij van glasvezel en wil deze netwerken rendabel exploiteren.