Brunotti

Brunotti

Brunotti is een all boardsports lifestyle brand dat onder eigen label producten ontwikkelt, verkoopt en distribueert. Opgericht in 1979 door de succesvolle Italiaanse windsurfer Claudio Brunotti die, gefascineerd door de surfcondities van Scheveningen, zijn werkplaats daar vestigde. Van hieruit ontwierp en verkocht hij surfplanken onder het merk Brunotti.

Brunotti wil alle boardsporten zoals windsurfen, kitesurfen, golfsurfen, suppen, snowboarden en longboarden toegankelijk maken voor iedereen. Op basis van de kennis en innovatie vanuit de boardsports, biedt Brunotti een kwalitatief hoogwaardige range aan hardware en kleding. Met dit complete assortiment kunnen boardsporters van ieder niveau ‘on board’ stappen.  Het gaat er bij Brunotti niet om hoe vet de trick is of hoe hoog de golf, het gaat om het delen van de fun factor.

De producten van Brunotti zijn opgedeeld in drie collectiedivisies, elk met hun eigen karakter en duidelijk gesegmenteerd. Onder RDP -Rider Developed Products- worden boards en hardware ontwikkeld in nauwe samenwerking met world-class riders uit verschillende boardsport disciplines.

In de sportcollectie voor winter en zomer is de historie van Claudio Brunotti nog altijd zichtbaar door het verfrissend kleurgebruik en prints. Naast outerwear omvat deze collectie ook accessoires zoals zonnebrillen, ondergoed, helmen, goggles en schoenen. De NMTC functional fashioncollectie – gelanceerd in 2013 – staat voor No Matter The Conditions. Door de boardsport heritage en fashion te combineren verlegt NMTC grenzen.